• Show Your Hope
    De mobiele, globale exhibitie

Een stukje cultuuronderwijs met Show Your Hope

De Show Your Hope-tentoonstelling komt naar scholen toe en brengt een echt stukje cultuuronderwijs uit Eindhoven met zich mee. Aan de hand van allerlei kunstwerken krijgen kinderen jongeren een (eerste) kijkje in de kunstwereld. Zo leren zij beter kijken en luisteren naar kunst en ontstaat er meer begrip en interesse! Geschikt voor kids vanaf 10 jaar.

Het belang van cultuureducatie

Kinderen in aanraking laten komen met kunst en cultuur is ontzettend belangrijk. Niet alleen in hun jongste jaren, maar ook wanneer zij al wat ouder zijn. Op die manier blijft hun culturele bewustzijn gestimuleerd en ontwikkelen zij zich tot wereldse (jong)volwassenen. Het is van groot belang dat zulk cultuuronderwijs op een leuke, motiverende manier gebeurt. Anders werkt het immers averechts en kunnen de kinderen interesse in kunst in z’n geheel verliezen. Kies daarom voor de Show Your Hope-bus als een uniek cultureel uitje.

Een kunstzinnig schooluitje

Show Your Hope is een mobiele, globale expositie die met haar 1000 schilderijen over de hele wereld trekt en ook graag bij u op locatie langskomt. Eens wat anders dan een standaard schoolreisje op de basisschool of middelbare school! U heeft de keuze uit verschillende soorten cultuuronderwijs.

Kunstkijkintroductie

Dit introducerende kunstprogramma van Show Your Hope is erop gericht een brug te slaan tussen kunst en kinderen/jongeren. De tentoonstelling, die kan bestaan uit honderden schilderijen, komt in een grote vrachtwagen aan en kan desgewenst in de aula worden vertoond. Een enthousiaste verhalenverteller neemt de kinderen mee op een kunstzinnige ontdekkingsreis, door middel van mono- en dialoog, verkiezingen en de zogeheten ’80 vragen’.

Leeftijd: 10 – 18 jaar
Groepsgrootte: max. 50 en tot 6 groepen per dag

Actieve workshop

Tijd om zelf aan de slag te gaan! Onder begeleiding van de kunstenaars gaan de kids hun eigen schilderij maken met als thema ‘hoop’. Een leuke manier om de opgedane kennis van het cultuurprogramma meteen te vertalen naar een eigen interpretatie. De kunstwerken worden aan de grote gele bus parallel aan de kunstwerken van de kunstenaars getoond, en maken zo onderdeel uit van de tentoonstelling.

Leeftijd: 6 – 14 jaar
Groepsgrootte: 50 – 180

Special events

Staat er een speciale activiteit op de planning, of bent u op zoek naar een culturele invulling van een lesprogramma of schoolreisje? Het cultuuronderwijs van Show Your Hope kan geheel op maat op uw wensen worden afgestemd. Hoewel de rode draad van de exhibitie altijd ‘hoop’ is, kan dit worden toegespitst op andere (actuele) thema’s. Denk bijvoorbeeld aan vluchtelingen, duurzaamheid, taal, muziek et cetera.

Bent u de leuke maar standaard schoolreisjes beu en wilt u iets unieks laten organiseren? Iets wat kinderen laat zien wat er allemaal wel niet mogelijk is met kunst? Neem contact op met Show Your Hope uit Eindhoven door te bellen naar 085-8886484 of een bericht te sturen via het online formulier. Graag tot ziens!

Informeer naar de mogelijkheden

Stuur een bericht via het formulier

© Show Your Hope. Alle rechten voorbehouden.